Ogłoszenie numer: 2626182, z dnia 2019-08-23
OSM w Bieruniu powstała w 1948 roku i tworzy najwyższej jakości produkty mleczarskie dla branży cukierniczej, piekarskiej i gastronomii. Obecnie jest to zakład o europejskim standardzie posiadający nowoczesne linie technologiczne do produkcji serów oraz produktów UHT.
Kierownik laboratorium - Specjalista ds. jakości
Miejsce pracy: Bieruń
Opis stanowiska
Osoba zatrudniona na powyższym stanowisku będzie odpowiedzialna za nadzorowanie badań laboratoryjnych oraz za organizację pracy laboratorium poprzez:
- Nadzorowanie przeprowadzanych badań laboratoryjnych półproduktów, produktów, surowców, środowiska produkcji
- Nadzorowanie postępowania z wyrobem niezgodnym z wymaganiami
- Wdrażanie systemów jakościowych
- Nadzorowanie ocen sensorycznych surowców i produktów
- Zarządzanie podległym zespołem
- Prowadzenie szkoleń jakościowych pracowników
- Stałe podnoszenie standardów badań laboratoryjnych
- Prowadzenie dokumentacji laboratoryjnej
- Współpracę z działami wewnętrznymi firmy
Wymagania
- Wykształcenie wyższe z zakresu technologii żywności, biotechnologii, chemii spożywczej, mikrobiologii lub pokrewne,
- Minimum 3 letnie doświadczenie na podobnym stanowisku w obszarze laboratorium w przemyśle spożywczym preferowane w mleczarstwie
- Praktyczna znajomość analityki laboratoryjnej, mikrobiologii żywności
- Praktyczna znajomość przepisów prawnych oraz systemów zarzadzania jakością (IFS, BRC, FSSC) oraz systemu HACCP
- Komunikatywność i umiejętność pracy w zespole
- Odporność na stres i wytrwałość w realizacji zadań
Oferujemy
- Miejsce pracy w zakładzie produkcyjnym w Bieruniu
- Stała praca w stabilnej, dynamicznie rozwijającej się firmie
- Szerokie możliwości rozwoju zawodowego
- Atrakcyjne wynagrodzenie i zabezpieczenie socjalne
- Zatrudnienie w oparciu umowy o pracę
- Przyjazną atmosferę w pracy
Poznaj
OKRĘGOWA SPÓŁDZIELNIA MLECZARSKA W BIERUNIU
OSM Bieruń tworzy najwyższej jakości produkty mleczarskie dla branży cukierniczej, piekarskiej i gastronomii. Obecnie jest to zakład o europejskim standardzie posiadający nowoczesne linie technologiczne do produkcji serów oraz produktów UHT.