Wiodący producent wyrobów branży mleczarskiej Firma Bakoma Sp. z o.o. w związku z dynamicznym rozwojem firmy, oraz wprowadzeniem nowych produktów na rynek, poszukuje Kandydatów do Działu Handlu Tradycyjnego na stanowisko:
Kierownik Laboratorium Mikrobiologicznego
Miejsce pracy: Elżbietów
Nr Ref.: BAK/34/2016
ZAKRES OBOWIĄZKÓW
- nadzorowanie pracy laboratorium mikrobiologicznego
- zarządzanie zespołem podległych pracowników (praca laboratorium w systemie 2-zmianowy);
- opracowanie i nadzorowanie realizacji harmonogramu badań wewnętrznych (częstotliwość, zakres, rzetelność, dokładność);
- bieżący nadzór nad sprawnością i poprawnością działania całości wyposażenia do kontroli, pomiarów i badań;
- zapewnienie niezbędnych do pracy laboratorium materiałów i odczynników (kontrola trwałości i jakości, nadzór nad stanami magazynowymi, etc.);
- realizacja zgodnie z wewnętrznym harmonogramem badań programu analiz mikrobiologicznych surowców, półproduktów i wyrobów gotowych i higieny produkcji;
- współpraca z zewnętrznymi laboratoriami akredytowanymi w zakresie realizacji harmonogramu badań surowców, opakowań i wyrobów gotowych;
- organizacja i nadzorowanie wewnętrznych audytów jakościowych w laboratorium;
- szkolenie pracowników w zakresie GLP oraz zapewnienie ciągłego doskonalenia podległego personelu w zakresie obecnych i nowych metodyk badawczych;
- przygotowywanie raportów z przeprowadzonych analiz i nadzorowanie dokumentacji;
- reprezentowanie firmy podczas kontroli urzędowych (Inspekcja Weterynaryjna, audyty klientowskie, etc.)
- stałe doskonalenie systemu zapewnienia jakości w laboratorium, rozwój i walidacja nowych metod badawczych;
- praca w strukturach działu jakości.
CZEGO OCZEKUJEMY?
- wykształcenia wyższego o profilu mikrobiologia żywności i pokrewne
- min. 2 letniego doświadczenia jako mikrobiolog w branży FMCG lub w akredytowanym laboratorium badawczym zajmującym się badaniem żywności
- biegłość w zakresie wymagań GLP, GMP i GHP oraz systemu HACCP (znajomość standardów BRC i IFS – będzie dodatkowym atutem);
- znajomość procedur badawczych w obszarze mikrobiologicznej analizy żywności, czystości maszyn i urządzeń oraz powietrza
- uprawnienia auditora systemu HACCP poparte doświadczeniem w przeprowadzaniu audytów wewnętrznych;
- dobra znajomość języka angielskiego
- doświadczenie we współpracy z zewnętrznymi jednostkami badawczymi;
- otwartość na ciągłe podnoszenie kwalifikacji własnych i podległego personelu;
- odpowiedzialność, terminowość i dobra organizacja czasu pracy własnej oraz podległego personelu;
- umiejętność logicznego i analitycznego myślenia oraz pracy pod presją czasu.
CO OFERUJEMY?
- szerokie możliwości rozwoju zawodowego
- wspaniałą atmosferę w zespole najlepszych specjalistów
- wynagrodzenie oparte na podstawie oraz premii za osiągane wyniki
- prywatną opiekę medyczną