Ogłoszenie numer: 814687, z dnia 2015-09-30
Mazurski Raj Sp. z o.o.
Mazurski Raj - Hotel, Marina & Spa usytuowany jest pośród lasów nad brzegiem jeziora Bełdany, posiada piaszczystą plażę, przystań i molo. Hotel został wyremontowany w 2015 roku co nadało mu nowy wystrój. W skład zaplecza rekreacyjnego wchodzą oświetlone boiska do futbolu, piłki ręcznej, siatkówki i koszykówki, kort tenisowy, park linowy oraz hala sportowa. Poszukujemy osób pełnych entuzjazmu, pogody ducha i życzliwości, którzy odnajdując przyjemność i satysfakcję w pracy z ludźmi przyczynialiby się tym samym do utrzymania wysokiej jakości usług i zadowolenia Gości odwiedzających nasz Hotel. W naszym gronie promujemy wartości gościnności i wzajemnego szacunku i w związku z rozwojem firmy poszukujemy zaangażowanych Pracowników, którzy chcą być częścią naszego Zespołu. Zachęcamy wszystkich dla których hotelarstwo i gastronomia to pasja.
Zapraszamy do odwiedzania naszej strony internetowej w nowej odsłonie
www.mraj.pl
Kierownik Gastronomii
Miejsce pracy: mazowieckie, Ruciane-Nida
Opis stanowiska
- Nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem gastronomii
- Zarządzanie pracownikami i ustalanie grafików w sposób zapewniający najwyższą jakość serwowanych posiłków oraz obsługi Gości
- Zamawianie towaru, kontrola jakości posiłków
- Przygotowanie, opracowanie i wdrożenie polityki oraz kierunku rozwoju gastronomii
- Tworzenie karty menu dla restauracji oraz bistro pracowniczego, jak również ustalanie posiłków dla grup zorganizowanych oraz imprez okolicznościowych
- Przygotowywanie planów działań w tym także współpraca z działem marketingu w zakresie przygotowania działań promocyjnych dotyczących gastronomii
- Kontrola kosztów, optymalizacja food cost'u i beverage cost'u
- Mile widziana wiedza w zakresie podstaw księgowości
- Racjonalne gospodarowanie towarem i nadzór nad gospodarką materiałową
- Dobra znajomość zagadnień gastronomicznych, kalkulacji i ewidencji gastronomicznej oraz systemów zarządzania gastronomią
- Praca zgodnie z zasadami BHP oraz HACCP
- Znajomość hotelowych systemów operacyjnych będzie dodatkowym atutem
- Bieżąca współpraca z kierownikami innych działów
Wymagania
- Doświadczenie na stanowisku Kierownika Gastronomii
- Doskonała wiedza z zakresu GMP/GHP/HACCP
- Doświadczenie w organizacji bankietów
- Doświadczenie w zarządzaniu ludźmi oraz wysoko rozwinięte umiejętności organizacyjne
- Wysoka kultura osobista
- Innowacyjność, kreatywność i pomysłowość
- Znajomość języka angielskiego w stopniu umożliwiającym swobodną komunikację
- Podejmowanie inicjatyw we wprowadzaniu nowych dań i trendów kulinarnych
- Umiejętności nawiązywania i podtrzymywania relacji z Gośćmi
Oferujemy
- Stabilną i odpowiedzialną pracę
- Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę lub kontraktu
- Szkolenia podnoszące umiejętności zawodowe
- Możliwość zakwaterowania i wyżywienia