Nasza firma to organizacja z ogromnym potencjałem do wzrostu, działająca w sektorze FMCG, która jako jeden z liderów dostarcza na rynek najwyższej jakości produkty spożywcze. Firma posiada wieloletnie tradycje i konsekwentnie zwiększa swój udział rynkowy. W związku ze zmianą struktur organizacyjnych oraz ambitnymi planami ekspansji, aktualnie poszukujemy kandydatów na stanowisko:
Kierownik działu kontroli jakości
Miejsce pracy: Karczew
Główne zadania:
- Organizacja i nadzór nad pracą podległego zespołu,
- Doskonalenie systemu zarządzania jakością w obszarze produkcji oraz utrzymywanie standardów jakościowych na wysokim poziomie,
- Opracowywanie wewnętrznych procesów i procedur ukierunkowanych na zapewnienie najwyższej jakości produkowanych wyrobów zgodnie z obowiązującymi normami,
- Nadzorowanie procesu analizy reklamacji od klienta, ciągłe monitorowanie wdrożonych działań korygujących i zapobiegawczych,
- Skuteczna kontrola jakości wyrobów i ocena procesów oraz podejmowanie działań mających na celu eliminowanie zagrożeń jakościowych,
- Monitorowanie ustalonych zasad jakościowych we współpracy z osobami odpowiedzialnymi za poszczególne procesy produkcyjne,
- Ocena wymagań jakościowych dostawców i klientów,
- Kontrola i analiza wskaźników jakościowych w aspekcie krótko i długoterminowym oraz przygotowywanie i wdrażanie działań korygujących,
- Nadzór nad realizacją działań korygujących wynikających z audytów, inicjowanie działań zapobiegawczych i doskonalących oraz analiza podjętych działań we współpracy z przedstawicielami klienta,
- Podnoszenie poziomu kompetencji i zaangażowania podległego zespołu, wyznaczanie celów i wsparcie w ich realizacji,
- Reprezentowanie firmy i uczestniczenie w audytach wewnętrznych i zewnętrznych.
Nasze oczekiwania:
- Wykształcenie wyższe kierunkowe w zakresie technologii żywności, zarządzania jakością,
- Kilkuletnie doświadczenie zawodowe w firmie produkcyjnej na analogicznym stanowisku,
- Dobra znajomość języka angielskiego, pozwalająca na swobodną komunikację w mowie i piśmie – warunek konieczny,
- Praktyczna znajomość zagadnień i procedur związanych z zarządzaniem systemami jakości,
- Dobra znajomość prawa żywnościowego oraz znajomości zagadnień z zakresu certyfikacji (IFS, ISO, BRC),
- Doświadczenie we współpracy z klientami i dostawcami w zakresie jakości procesu i produktu,
- Doświadczenie w zarządzaniu zespołem,
- Umiejętność budowania relacji oraz wysoko rozwinięte umiejętności komunikacyjne,
- Umiejętność szybkiej analizy i podejmowania samodzielnych decyzji,
- Praktyczna znajomość pakietu MS Office (MS Excel, MS Outlook, MS Word)
- Wysoka świadomość biznesowa oraz zorientowanie na realizację celów i poszukiwania rozwiązań.
Czeka na Ciebie:
- Praca w stabilnej firmie z tradycjami,
- Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę,
- Atrakcyjny system wynagradzania wraz z pakietem benefitów,
- Możliwość korzystania z bezpłatnej stołówki serwującej gorące posiłki,
- Dostęp do Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych,
- Program rekomendacji pracowników – możliwość uzyskania dodatkowego bonusa finansowego za polecenie osób do pracy.