Grupa Virtu od 1992 roku jest producentem dań gotowych. Ułatwiamy życie milionom Polaków, dostarczając im innowacyjne dania, które wyróżniają się na rynku najwyższą jakością i wyrazistym smakiem. Dbając o najwyższą jakość naszych produktów działamy zgodnie z normą BRC i IFS, przestrzegając międzynarodowego standardu bezpieczeństwa żywności. Tworzymy zespół kompetentnych, zaangażowanych ludzi nastawionych na realizację celów, dzięki czemu rozwijamy naszą ofertę oraz organizację.
Kierownik Działu Jakości Zakładu
Miejsce pracy: Zawiercie
Twój zakres obowiązków
- Zarządzanie i koordynacja pracy podległego personelu Działu Kontroli Jakości
- Zarządzanie obszarem kontroli jakości i usprawnień w zakładzie produkcyjnym
- Prowadzenie i wdrażanie do stosowania dokumentacji jakościowej
- Monitorowanie prawidłowości przebiegu procesów produkcyjnych, raportowanie odchyleń w procesie – prowadzenie audytów wewnętrznych.
- Reprezentowanie zakładu produkcyjnego w trakcie audytów zewnętrznych oraz urzędowych kontroli (weterynaryjnych, sanepidowskich)
- Identyfikacja problemów jakościowych, wnioskowanie i wdrażanie działań korygujących, monitoring efektów
- Współudział przy sporządzaniu i akceptowaniu produkcyjnej dokumentacji technicznej
- Kontrola jakości surowców i wyrobów gotowych
- Kontrola i nadzór nad urządzeniami pomiarowymi w dziale kontroli jakości w zakładzie produkcyjnym
- Przygotowanie raportów i analiz jakościowych
- Wdrażanie i rozwijanie procedur higienicznych w zakładzie, monitoring ich przestrzegania
- Nadzór nad niezgodnościami, działaniami korygującymi i zapobiegawczymi
- Tworzenie i nadzór nad realizacją planów kontroli międzyoperacyjnych i końcowych produktów
- Nadzór nad zabiegami Pest Control i higienizacją zakładu
- Planowanie i prowadzenie szkoleń dla personelu
- Nadzór nad realizacją szkoleń wewnętrznych.
Nasze wymagania
- Wykształcenie wyższe kierunku technologia żywności, kontrola jakości, zarządzanie produkcją lub pokrewne
- Doświadczenie na podobnym stanowisku w firmie z branży garmażeryjnej lub gastronomicznej
- Uprawnienia audytora wewnętrznego systemu HACCP
- Znajomość systemów jakości – w tym IFS, BRC, HALLAL, FDA
- Znajomość narzędzi i standardów utrzymywania jakości procesu, rozwiązywanie problemów
- Praktyczna znajomość norm jakościowych i systemów zarządzania jakością
- Dobra organizacja pracy, umiejętność podejmowania decyzji, zdolności analityczne, dokładność i dociekliwość
- Biegła znajomość obsługi komputera (w tym pakietu MS Office)
- Odporność na stres, umiejętność wyznaczania priorytetów
- Umiejętność zarządzania zespołem i ocena pracy podległego personelu
- Chęć uczenia się i wprowadzania ulepszeń
- Komunikatywna znajomość języka angielskiego.
- Mile widziane – umiejętność szkoleń w zakresie GMP/GHP, HACCP, systemów jakości.
To oferujemy
- Stabilne zatrudnienie w firmie będącej liderem w swojej branży
- Pełną wyzwań pracę, samodzielne zadania i ciekawe wyzwania zawodowe
- Rozwój kompetencji merytorycznych i menedżerskich
- Narzędzia niezbędne do wykonywania powierzonych działań
- Pakiet prywatnej opieki medycznej
- Prywatne ubezpieczenie na życie
- Program rekomendacji pracowników
- Zniżki na produkty firmowe
- Parking dla pracowników
- Kawę / Herbatę.