Naszym klientem jest firma od wielu lat działająca w branży FMCG, produkująca żywność.
Kierownik ds. Badań i Rozwoju – Technologia żywności
Miejsce pracy: Łódź
Nr ref.: KBR/DB/WR
Zadania:
- Ekspercki nadzór nad przebiegiem procesów technologicznych
- Opracowywanie dokumentacji technologicznej i specyfikacji nowych produktów z uwzględnieniem wymagań jakościowych
- Sprawdzanie i akceptację receptur oraz dokumentacji dla surowców pod kątem zgodności z prawem żywnościowym
- Tworzenie dokumentacji technologicznej oraz instrukcji dla pracowników – kontrolowanie ich przestrzegania
- Optymalizacja jakościowa i kosztowa obecnych technologii produkcji
- Rozwiązywanie problemów produkcyjnych związanych z procesem produkcyjnym oraz recepturą
- Zarządzenie projektami rozwoju i wdrażania
- Zarządzanie i rozwijanie niewielkiego zespołu pracowników R&D
- Akceptację opakowań na rynek polski oraz rynki eksportowe
Nasze oczekiwania:
- Minimum 5 letnie doświadczenie na stanowisku związanym z procesem technologicznym lub w dziale działań i rozwoju
- Wykształcenie wyższe kierunkowe (technologia żywności, żywienie człowieka lub pokrewne)
- Znajomość języka angielskiego na poziomie co najmniej B1
- Biegła znajomość pakietu MS Office
- Gotowość do podejmowania decyzji, nie unikanie konfliktu
- Umiejętność analitycznego myślenia oraz dostrzegania konieczności wprowadzenia usprawnień (podniesienia funkcjonalności)
Nasza oferta:
- Wysoko konkurencyjne wynagrodzenie adekwatne do kompetencji
- Dodatkowe świadczenia pozapłacowe (m.in. dofinansowanie do wczasów, ołówkowe, fundusz pożyczkowy)
- Stanowisko o dużym zakresie samodzielności i odpowiedzialności oraz interesującą, ciekawą i rozwojową pracę w organizacji o zasięgu międzynarodowym
- Realny wpływ na rozwój firmy
- Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę w stabilnym przedsiębiorstwie z ugruntowaną pozycją na rynku
- Możliwość ciągłego rozwoju w ramach pakietu szkoleń
- Raportowanie bezpośrednio do Zarządu przedsiębiorstwa