Ogłoszenie numer: 1047604, z dnia 2016-04-19
Dla naszego Klienta, prestiżowego hotelu mieszczącego się w Warszawie,
rozpoznawalnej światowej marki, poszukujemy osoby na stanowisko:
Head Chéf - Szef Kuchni
Miejsce pracy: Warszawa
Opis stanowiska
- Samodzielne przygotowywanie i opracowanie polityki i kierunku gastronomii w obiekcie hotelowo-gastronomicznym;
- Nadzór nad prawidłowym funkcjonowaniem działu: ustalanie grafików pracy, zamawianie towaru, kontrola jakości posiłków, nadzór nad sprawną obsługą gości;
- Sprawnie przyjmuje i realizuje zamówienia we właściwym czasie i kolejności, w oparciu o wysokie standardy marki sieci;
- Przyjmuje i analizuje opinie, wprowadza działania korygujące;
- Utrzymuje poprawne relacje z dostawcami;
- Uwzględnia nowe dania i trendy kulinarne w ofercie restauracji;
- Przestrzega obowiązujących norm i standardów;
- Tworzy kartę menu dla restauracji hotelowej, jak również ustala posiłki dla grup zorganizowanych oraz imprez okolicznościowych i konferencji;
- Racjonalne gospodaruje towarem oraz nadzoruje gospodarkę materiałową i odpady;
- Opracowuje receptury z wykorzystaniem zasad kalkulacji food cost;
- Posiada wysoką wiedzę z zakresu GMP/GHP/HACCP;
- Zarządza zakupami, wyborem dostawców, negocjacjami handlowymi;
- Zarządza jakością - wdraża i kontroluje standardy jakościowe warunkujące stałą jakość i bezpieczeństwo żywieniowe wytwarzanych produktów;
- Dba o pozytywny wizerunek firmy;
- Dokonuje okresowej oceny pracowników, uczestniczy w wyznaczaniu celów;
- Współuczestniczy w przyuczaniu do zawodu pracowników i praktykantów, wspiera ich w doskonaleniu umiejętności;
- Ścisła współpraca z innymi działami/jednostkami/komórkami organizacyjnymi;
- Praca w trybie zmianowym.
Wymagania
- Minimum 5-letnie doświadczenie na stanowisku Szefa Kuchni lub Zastępcy Szefa Kuchni w obiekcie hotelowo-restauracyjnym z ok. 150-200 pokojami;
- Wiedza z zakresu GMP/GHP/HACCP;
- Umiejętność kalkulacji i tworzenia receptur;
- Doskonała znajomość kuchni polskiej i międzynarodowej;
- Umiejętność zarzadzania personelem powyżej 25 osób;
- Doskonałe umiejętności właściwej komunikacji z załogą, rozwiazywania problemów i organizowania pracy podległych pracowników;
- Bardzo dobra znajomość prawa pracy, układania harmonogramów, material control;
- Wykształcenie o profilu gastronomicznym;
- Umiejętność organizacji pracy własnej i zespołu;
- Umiejętność komunikacji, i pracy w zespole;
- Wysoka kultura osobista;
- Mile widziana znajomość języka angielskiego, umożliwiającą komunikację dla potrzeb zawodowych;
- Duża odporność na stres;
- Umiejętność pracy pod presją czasu;
- Wysoki profesjonalizm kulinarny, innowacyjność i współczesność w przyrządzaniu dań;
- Posiadanie wyobraźni, zmysłu estetycznego i poczucia elegancji;
- Znajomość nowoczesnych metod obróbki potraw;
- Doświadczenie w obsłudze gastronomicznej imprez dla ponad 200 osób;
- Bardzo dobra znajomość programów biurowych pakietu MS Office;
- Wymagana aktualna książeczka zdrowia do celów sanitarno-epidemiologicznych.
Oferujemy
- Stabilną i odpowiedzialną pracę w prestiżowym hotelu w Warszawie;
- Atrakcyjne wynagrodzenie;
- Zatrudnienie na podstawie umowy o pracę.
Prosimy o dopisanie klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych w procesie rekrutacji.