Dla naszego Klienta – dynamicznie rozwijającej się w Polsce sieci gastronomicznej serwującej posiłki najwyższej jakości - poszukujemy kandydatów na stanowisko Food Concept Managera - osoby z zadaniem kreatywnego tworzenia i rozwoju nowych potraw (ciasta, kanapki, przekąski, sałatki).
Food Concept Manager
Miejsce pracy: mazowieckie/ Warszawa
Nr ref.: SBS/24/218/FOOD
Zadania:
- Odpowiedzialność za tworzenie receptur dla nowych potraw - ciasta, kanapki, przekąski, sałatki, itp.
- Współudział w komponowaniu menu
- Współpraca z dostawcami, w tym kontrola jakości i kosztów
- Kontrola przygotowywania i wizualnej prezentacji posiłków
- Bliska współpraca z własnym, firmowym zapleczem cukierniczym i piekarniczym
Wymagania:
- Zawodowa lub prywatna pasja do gotowania, sztuki kulinarnej
- Zainteresowanie tematyką przygotowywania posiłków z naturalnych składników, zdrowego odżywiania
- Doświadczenie w tworzeniu własnych receptur i przepisów, eksperymentowaniu w kuchni
- Otwartość, bardzo dobre umiejętności interpersonalne, dobra organizacja pracy
- Mile widziana znajomość języka angielskiego